Categories
Atman Nityananda Downloads Free Posts Gr

Τα Ανθοϊάματα του Μπάχ

🌺 Ειρήνη, Αγάπη, Αρμονία

Τα Ανθοϊάματα του Μπάχ (Οι 39 σύμμαχοι στη ζωή μας)

Εγγραφείτε και καταβάστε Δωρεάν
Ένα φυλλάδιο με σύντομη περιγραφή των Ανθοϊμάτων του Μπάχ!

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο Θεός προίκισε την φύση πλουσιοπάροχα για να μπορεί ο άνθρωπος να ζει με υγεία, αγάπη, ευτυχία και αρμονία. Στη φύση μπορεί να ξαναβρεί ο άνθρωπος την ισορροπία και την ζωντάνια που έχασε εξαιτίας  του λανθασμένου τρόπου  ζωής.

Ο Ήλιος , η γη , το νερό και ο αέρας με τους άπειρους συνδυασμούς τους δημιουργούν ζωή και εναποθέτουν σε αυτή τις δυνάμεις τους. Στα άνθη που φυτρώνουν στην εξοχή, στα βουνά και  στα ποτάμια, ο Θεός έχει δώσει θεραπευτικές δυνάμεις και ιδιότητες που δύσκολα ο ανθρώπινος νους μπορεί να συλλάβει το μεγαλείο τους. Αιώνες τώρα έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους  με τις ευεργετικές τους ιδιότητες να επανακτήσουν την υγεία κα την χαρά της ζωής.

Μέσα από τον Μπαχ ο Θεός έδωσε αυτή την θεραπευτική μέθοδο στους ανθρώπους για τους βοηθήσει να πετύχουν την αρμονία μεταξύ νου, σώματος και ψυχής η οποία δίνει ουσιαστικά την χαρά και την ομορφιά στην ζωή και τους βοηθάει να αναπτύξουν όλο το δυναμικό και την δημιουργικότητα τους.
~ Άτμαν Νιτυανάντα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Τα Ανθοϊάματα του Μπάχ αποτελούν ένα σημαντικό σύστημα θε­ραπείας το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως, αφ’ ότου καθιε­ρώθηκε το 1936. Τα Ιάματα παρασκευάζονται με φυσική μέθοδο, είναι απολύτως ασφαλή, και παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν απο­κομίσει τεράστια οφέλη από τις επιδράσεις τους.

Τα Ιάματα ανακαλύφθηκαν απ’ τον Δρ. Edward Bach, έναν για­τρό που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στη Harley Street, στο Λονδίνο. Αφού ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του το 1912, αφιέρωσε τη ζω­ή του στην αναζήτηση ενός συστήματος θεραπείας το οποίο θα ή­ταν ασφαλές, απλό στη χρήση, και δεν θα παρουσίαζε παρενέργει­ες. Η έρευνά του τον οδήγησε στη βακτηριολογία, την ανοσολογία και την ομοιοπαθητική. Έχοντας, όμως, πραγματοποιήσει εξονυχι­στική μελέτη της ανθρώπινης φύσης στη διάρκεια της σταδιοδρο­μίας του, είχε πλέον πειστεί ότι ένα νέο σύστημα θεραπείας βρί­σκεται στην ίδια τη Φύση, ένα σύστημα θεραπείας το οποίο θα ε­πανέφερε τη φυσική ισορροπία και θα θεράπευε τη σύγκρουση α­νάμεσα στο σώμα, το νου και το πνεύμα, την οποία και θεωρούσε ως την πραγματική αιτία της σωματικής και ψυχικής δυσαρμονίας. Ένα σύστημα που θα ανακούφιζε τον πόνο θεραπεύοντας το άτομο και όχι την ασθένεια, την αιτία κι όχι το αποτέλεσμα.

Ο Δρ Bach εγκατέλειψε τα ιατρικά του καθήκοντα το 1930 και στράφηκε στην έρευνα των ιαματικών φυτών της υπαίθρου. Ένα προς ένα, ανακάλυψε 38 ακίνδυνα ιάματα, το καθένα παρασκευα­σμένο από διαφορετικό φυτό, εκτός από ένα το οποίο παρασκευά­ζεται από το νερό μιας φυσικής ιαματικής πηγής. Έξι χρόνια χρειά­στηκαν για την ολοκλήρωση της ανακάλυψης, στη διάρκεια των οποίων βίωσε μια σειρά ψυχικών καταστάσεων και κάποιες φορές σωματικών συμπτωμάτων, σχετικών με την κατανόηση των ιαμα­τικών ιδιοτήτων κάθε φυτού. Η διαδικασία αυτή υπήρξε κάποιες φορές ένα επίπονο ταξίδι, όμως ένα ταξίδι για το οποίο ένιωθε προ­νομιούχος που το βίωνε, επειδή τον κατέστησε τελικά ικανό να προσφέρει στην ανθρωπότητα εκείνο που πραγματικά επιθυμούσε να προσφέρει – πνευματική γαλήνη, ευτυχία και υγεία.

Κάθε ίαμα ενδείκνυται για διαφορετικό συναίσθημα, διάθεση ή προσωπικότητα, και επειδή στο σύνολό τους καλύπτουν όλες τις ψυχικές καταστάσεις, είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό, τα ιάμα­τα αποτελούν ένα διαχρονικό σύστημα θεραπείας που θα προσφέ­ρει βοήθεια στον καθένα, ανεξάρτητα απ’ τη γεωγραφική περιοχή που κατοικεί ή την εποχή που γεννήθηκε. Η κοινωνία και ο ρυθμός της ζωής αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου, αλλά η ανθρώπινη φύση παραμένει η ίδια και είναι ακριβώς αυτό, η συναισθηματική ψυχοσύνθεση, για το οποίο προορίζονται τα ιάματα.

Εγγραφείτε και κατεβάστε δωρεάν το φυλλάδιο με τα Ανθοϊάματα του Μπάχ

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το κείμενο με τις βασικές πληροφορίες και οδηγίες για τα Ανθοϊάματα του Μπάχ και μια σύντομη περιγραφή του κάθε ανθοϊάματος και την θεραπευτική του δύναμη!

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Συμπληρώστε και αποστείλτε το email σας για να εγγραφείτε!

Με την αποστολή του email σας, μας δίνετε την άδειά σας να σας στέλνουμε email με νέες αναρτήσεις (ποστ), νέα και προσεχείς δραστηριότητες και σεμινάρια. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη συχνότητα λήψης των email και να διαγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

Ελευθερία από τον Θυμό με τα Ανθοϊάματα του Μπάχ!