Εκτεταμένο Σεμινάριο

🌺 Ειρήνη, Αγάπη, Αρμονία

InglésEspañol

Η εσωτερική μεταμόρφωση και η αφύπνιση της συνείδησης

Χώρος: On-line
Γλώσσα: Ελληνικά, (EspañolEnglish).
Ημερομνηνία: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΊ Δες το Ημερολόγιο / Madrid time zone GTM +01.00
Διάρκεια: 8 μήνες, Δύο συναντήσεις την εβδομάδα
ΕγγραφήΔες το Ημερολόγιο (Calendar)

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο

Σε όλους τους αναζητητές και τους ασκούμενους (όλων των επιπέδων) της Πνευματικότητας, της Αυτογνωσίας και της Γιόγκα.

Για όλους εκείνους που θέλουν να εξασκηθούν συστηματικά και να έχουν μια ολοκληρωμένη γνώση των σημαντικών θεμάτων που σχετίζονται με την ολιστική πνευματική ψυχολογία, την εσωτερική μεταμόρφωση, την αφύπνιση της Συνείδησης και την Αυτοπραγμάτωση ή την Απελευθέρωση.

Περιεχόμενα του σεμινάριου

Σε αυτό το σεμινάριο θα λάβετε γνώσεις, οδηγίες και πρακτικές για την Αυτογνωσία, την Αυτεεπίγνωση, την Αυτοπαρατήρηση, την Μη-Ταύτιση, την Αυτοέρευνα, τον Διαλογισμό και τις πνευματικές πρακτικές και δεξιότητες, τον εσωτερικό εξαγνισμό, τη μεταμόρφωση και την ανάπτυξη και τη διάλυση των εγωιστικών τάσεων.

Κατά τη διάρκεια του σεμινάριου θα λάβετε διδασκαλίες και καθοδήγηση σε βασικά θέματα της φιλοσοφίας της Μη-Δυαδικότητας, της Πνευματικότητας, της Αυτογνωσίας και των πνευματικών πρακτικών.

Στις συναντήσεις θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις για να διευκρινίσετε τις αμφιβολίες σας και θα λάβετε καθοδήγηση για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Θεωρία και Πρακτική

Η ουσιαστική γνώση για τον Εαυτό (Συνειδητότητα, Άτμαν), τον νου, τα τρία Γκούνας (σαττβα, ράτζας, τάμας), τα οχήματα (koshas), το εγώ, την άγνοια, τις επιθυμίες, το κάρμα, τα δεσμά και την ελευθερία. Οι βασικές αρχές της Γκιάνα Γιόγκα, η οποία είναι το άμεσο μονοπάτι προς την πραγμάτωση του μη-δυαδικού Εαυτού. Οι βασικές αρχές και η σημασία των άλλων μονοπατιών τηε Γιόγκα στο μονοπάτι της Γκιάνα Γιόγκα.

Παρουσίαση της ανθρώπινης ψυχολογίας σύμφωνα με τη Γιόγκα και την Αγιουρβέδα. Οι βασικές αρχές που συνιστούν το φυσικό σώμα και οι ζωτικές ενέργειες που δίνουν ζωή στο σώμα και στον νου.

Ανάλυση της λειτουργίας του εγώ, των κύριων εκφράσεων και των μηχανισμών άμυνας. Ο μηχανισμός της επιθυμίας, των εγωιστικών τάσεων και των αρνητικών συναισθημάτων. Οι κύριες ποιότητες που προκαλούν τις ψευδαισθήσεις του εγώ και δημιουργούν πόνο: η προβολή, η επικάλυψη, η ταύτιση, η φαντασία, οι συνειρμοί.

Θα προσφερθούν διάφορες μέθοδοι και πρακτικές για την ανάπτυξη των σατβικών ιδιοτήτων και ικανοτήτων, τον εξαγνισμό της ζωτικής ενέργειας, του νου και της καρδιάς, τη διάλυση των εγωιστικών τάσεων και την ανάπτυξη της Αυτογνωσίας.

Περισσότερα για τα περιεχόμενα του σεμιναρίου

Καθώς τα περιεχόμενα του Διευρυμένου Σεμινάριου βασίζονται στα περιεχόμενα των μαθημάτων της Ακαδημίας (Advaita Atma Yoga Academy), μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά για τα περιεχόμενα του σεμινάριου στην σελίδα του προγράμματος της Ακαδημίας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ


Our Activities

Meetings – Services – Programs – Academy – Calendar