Categories
Atman Nityananda Posts Gr

Μέθοδοι για την εξάλειψη των εγωϊκών τάσεων

🌺 Ειρήνη, Αγάπη, Αρμονία

Μέθοδοι για την εξάλειψη των εγωϊκών τάσεων
by Atman Nityananda /Blog

Σε συνδυασμό με την αυτεπίγνωση, την απόσπαση, την αυτοπαρατήρηση, το σταμάτημα της ταύτισης, την ενδοσκόπηση και την διερεύνηση των εγωικών τάσεων θεωρώ σημαντικό και απαραίτητο να εφαρμόζουμε τεχνικές ή μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να εξαλείψουμε άμεσα την ενέργεια των εγωϊκών τάσεων.

Διαβάστε για την Ενδοσκόπηση και αυτοέρευνα για την εξάλειψη των εγωϊκών τάσεων

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, ένας συνδυασμός των μεθόδων εξάλειψης είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση στην εξάλειψη του εγώ.

Αναφέρω παρακάτω μεθόδους εξαλειψης που έχω εφαρμόσει στην πράξη και μέσω των οποίων έχω προχωρήσει στην εξάλειψη των εγωικών τάσεων. Στο κέντρο αυτών των μεθόδων εξάλειψης των εγωϊκών τάσεων βρίσκονται η προσευχή και τα μάντρα.

1. Η προσευχή και η επανάληψη του ονόματος του Θεού ή ενός μάντρα (Oμ, Ομ Σρι Ντουργκάγιε ναμαχά – Om Sri Durgaye namaha, Ομ Σρι Ιησούς Χριστός Ναμαχά -Om Sri Jesus Christ nNamaha, Ομ Χριινγκ Ναμά Σιβάϊ -Om Hriing Nama Shivay, το γκαγιάτρι μάντρα κ.λπ.). 
Υπάρχει η σύντομη προσευχή που χρησιμοποιούμε από στιγμή σε στιγμή σε όλη την διάρκεια της ημέρας, και η μεγάλη προσευχή που την κάνουμε μετά την διερεύνηση των εγωϊκών τάσεων στον χώρο μας.

Μπορούμε όμως να κάνουμε και την μεγάλη προσευχή όποτε θέλουμε και χωρίς να προηγηθεί η διερεύνηση, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες που βρισκόμαστε. Μπορούμε για παράδειγμα να κάνουμε την μεγάλη προσευχή ακόμη και όταν περπατάμε στον δρόμο, ή είμαστε στο μετρό, σε μια καφετέρια, στο μπάνιο, κ.λπ. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, απλά είναι πιο δύσκολο να την κάνουμε από ότι η σύντομη προσευχή.

Διαβάστε  Η Προσευχή για την διάλυση των εγωϊκών τάσεων από στιγμή σε στιγμή.

Η Εξάλειψη των εγωϊκών τάσεων με μάντρα

2. Η εξάλειψη των εγωϊκών τάσεων στα 49 υποσυνείδητα επίπεδα (Αυτή είναι ίσως η πιο δυνατή μέθοδος, αλλά και η δυσκολότερη στην εφαρμογή της).
3. Προσευχή στον Ήλιο
. Κοιτάζουμε προς τον Ήλιο και ζητούμε τις δυνάμεις του Ήλιου (φυσικές και πνευματικές) να διαλύσουν την εγωϊκή ενέργεια. Μπορούμε επίσης να ζητήσουμε να καθαρίσουν τα σώματα, τα ενεργειακά κανάλια και τα τσάκρας.
4. Η ενδοσκόπηση-αυτοανάλυση
και διερεύνηση των εγωικών τάσεων. Ολοκληρώνουμε την πρακτική με την προσευχή, θετικό οραματισμό και θετικές επιβεβαιώσεις.

Διαβάστε το άρθρο, Ενδοσκόπηση και αυτοέρευνα για την εξάλειψη των εγωϊκών τάσεων

5. Η αυτοέρευνα με προσοχή και διάκριση και η εμβάθυνση στην επίγνωση. Ολοκληρώνουμε με την προσευχή και τό μάντρα.
6. Με το να έρθουμε σε βαθιά επαφή με το Είναι μας την βαθιά ειρήνη και σιωπή και να ‘κατεβάσουμε’ αυτή την σιωπηλή δύναμη στην εγωϊκή ενέργεια. Την συνδυάζουμε με την προσευχή και τό μάντρα.
7. Καθαρίζουμε τακτικά την αύρα, τα ενεργειακά σώματα, τα ενεργειακά κανάλια και τα  τσάκρας από αρνητικές ενέργειες που πήραμε απ’ έξω αλλά και τις δονήσεις που προκαλεί το εγώ  μας. Αυτό μπορεί να γίνει με προσευχή, ρέϊκι και άλλες πρανικές θεραπείες. 
8. Η ανάπτυξη της αντίστοιχης αρετής. Αναπτύσσοντας την αρετή αδυνατίζει το εγώ που αντιστοιχεί σε αυτήν την αρετή. Για παράδειγμα, για την ζήλια αναπτύσσουμε την χαρά για ότι έχουν και πετυχαίνουν οι άλλοι. Αναπτύσσουμε την συνήθεια να βλέπουμε τα θετικά στους άλλους αντί να εστιαζόμαστε στα αρνητικά. Αναπτύσσουμε την αγάπη, την συμπόνια, την καλοσύνη, την ανεκτικότητα και την αποδοχή για να ξεπεράσουμε το θυμό και το μίσος. Θεωρώ απαραίτητο αυτή η μέθοδος να συνοδεύεται με άλλες πρακτικές για την εξάλειψη των ελαττωμάτων.
9. Οι θετικές επιβεβαιώσεις και ο θετικός οραματισμός. Συνδυάζονται με την προσευχή και τό μάντρα.
10. Η εφαρμογή μεθόδων όπως το EFT, η μέθοδος Σεντόνα (Sedona) (συνδυάζοενται και οι δύο με την προσευχή), τα ανθοϊάματα του Μπάχ (Bach flower remedies). 
11. Οι αναπνευστικές ασκήσεις, η νηστεία και η σωστή σαττβική διατροφή, ο καθαρισμός από το νερό, την φωτιά είναι σημαντικές βοήθειες για τον εξαγνισμό του νου.
12. Η αλλαγή λανθασμένων πεποιθήσεων με πεποιθήσεις εναρμονιζμένες με την αλήθεια. 
13. Η τελετή της φωτιάς. Συνδυάζεται.με την προσευχή και τό μάντρα. 

Υπενθυμίζω ξανά ότι αυτή η εργασία της εξάλειψης των εγωϊκών τάσεων χρειάζεται πολύ υπομονή, επιμονή και αντοχή στις δυσκολίες και στις αντιξοότητες.

Μην βιάζεστε να δείτε γρήγορα μεγάλες αλλαγές γιατί θα απογοητευτείτε. Χρειάζεται, ειδικά στην αρχή, αρκετός χρόνος για να αποκτήσουμε καθαρή θέαση του ψυχολογικού μας κόσμου και να καταλάβουμε τι συμβαίνει μέσα μας, καθώς επίσης να μάθουμε να εφαρμόζουμε αποτελεσματικά τις πρακτικές.

Σταθερή ειλικρινής, αποφασιστική και αφοσιωμένη άσκηση είναι το μυστικό της επιτυχίας. Και επάνω από όλα ένας διακαής πόθος για την ελευθερία, την αλήθεια και την συνειδητή ένωση μας με την θεϊκότητα.

Αυτεπίγνωση

Για να προχωρήσουμε και στην εξάλειψη των εγωϊκών τάσεων αλλά και να ζούμε με ειρήνη, αρμονία, πληρότητα και ενότητα, το σημαντικότερο όλων είναι να ζούμε σε συνειδητή επαφή με το κέντρο της ύπαρξης μας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του καθημερινού διαλογισμού (σταθερά πρωί και βράδυ), της αυτοέρευνας, της συνεχούς διάκρισης ανάμεσα στον Εαυτό (Συνειδητότητα) και τον μη Εαυτό, το σταμάτημα της ταύτισης και την εμβάθυνση στην αυτεπίγνωση από στιγμή σε στιγμή.

Η εξάλειψη του εγώ (των διαφόρων απόψεων του εγώ. πχ. λαιμαργία, λαγνεία, ζήλια, υπερηφάνεια, θυμός κ.λπ.) είναι μια εργασία καθημερινή και απαιτεί να είμαστε σε εγρήγορση, επιφυλακή, αυτοπαρατήρηση και αυτεπίγνωση από στιγμή σε στιγμή.

Αν δεν είμαστε επάγρυπνοι, σε αυτεπίγνωση και ταυτιζόμαστε με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις παρορμήσεις, τις επιθυμίες και τα εξωτερικά αντικείμενα, τότε κάθε στιγμή τρέφουμε και αυξάνουμε (δυναμώνουμε) το εγώ μέσα από την ταύτιση και την προβολή. Αντίθετα αν είμαστε από στιγμή σε στιγμή επάγρυπνοι, σε αυτεπίγνωση, αν δεν ταυτιζόμαστε με τις  σκέψεις, τα συναισθήματα, τις παρορμήσεις, τις επιθυμίες του αφαιρούμε δύναμη και αδυνατίζει. Με την εφαρμογή των μεθόδων που ανέφερα παραπάνω η αποδυνάμωση του γίνεται πολύ πιο έντονα και πιο γρήγορα. Έτσι σιγά-σιγά το εγώ πεθαίνει και ανατέλλει όλο και περισσότερο μέσα μας το φως της Συνειδητότητας.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει έκανα στον πνευματικό δρόμο, άλλα κάνω από στιγμή σε στιγμή, κάθε στιγμή. Κάθε στιγμή πρέπει να αποφασίζουμε αν θέλουμε να αφεθούμε στην ταύτιση, τον ύπνο και ότι αυτό συνεπάγεται ή θέλουμε να αποταυτιστούμε από τον νου και  το εγώ ώστε να εξαλείψουμε λίγο λίγο το εγώ και να ζούμε με επίγνωση της αληθινή μας φύσης, με ειρήνη, ενότητα και πληρότητα.

Για να προχωρήσουμε και στην διάλυση των εγωϊκών τάσεων και να ζούμε με ειρήνη και πληρότητα το σημαντικότερο όλων είναι να ζούμε σε συνειδητή επαφή με το Ειναι.

🌺 Ειρήνη, Αγάπη, Αρμονία