Categories
Atman Nityananda BOOKS / En, Es, Gr ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Premium Series / Gr ⭐

Βιβλίο/E-book: Το Όνομα του Θεού και η Κάρμα Γιόγκα

🌺 Ειρήνη, Αγάπη Αρμονία

Το Όνομα του Θεού και η Κάρμα Γιόγκα

Ενθύμηση του Θεού, Ανιδιοτελής Υπηρεσία, Εξάλειψη του Εγώ

E-book
Τίτλος: Η Τέχνη του Διαλογισμού
Υπότιτλος: Ενθύμηση του Θεού, Ανιδιοτελής Υπηρεσία, Εξάλειψη του Εγώ
Τιμή: 5,95 €

Το βιβλίο αυτό είναι επικεντρωμένο στην επανάληψη του ονόματος του Θεού, την Κάρμα Γιόγκα και στην των εξάλειψη εγωϊκών τάσεων με το όνομα του Θεού και την προσευχή.

Σύμφωνα με μεγάλους πνευματικούς δασκάλους που ενσαρκώθηκαν τον τελευταίο αιώνα αλλά και παλαιότερα η επανάληψη του ονόματος του Θεού είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος άσκησης στην σημερινή εποχή του άκρατου υλισμού (Κάλι Γιούγκα).

‘Το νερό για να εξαγνίσετε την καρδιά σας είναι το όνομα του Θεού.‘ Ύψιστης σημασίας είναι να αυξάνεται καθημερινά η επανάληψη του Ονόματος του Θεού. Με αυτόν τον τρόπο η καρδιά και ο νους σας θα εξαγνιστούν, και τότε μόνο θα βρείτε τον Θεό μέσα σας.
~ Χεϊρακάν Μπάμπατζι

Πνευματικοί δάσκαλοι όπως ο Σουάμι Σιβανάντα, ο Χεϊρακάν Μπάμπατζι και η Άμμα προτείνουν την επανάληψη του ονόματος του Θεού σαν την σημαντικότερη μορφή άσκησης για να εξαγνίσουμε τον νου και την καρδιά, να εξαλείψουμε τις εγωϊκές τάσεις και να κάνουμε διαλογισμό.

‘Η τζάπα (η επανάληψη του Ονόματος του Θεού( αναγκάζει τον νου να στραφεί προς τον Θεό, προς την επίτευξη της αιώνιας ευδαιμονίας. Η τζάπα μεταμορφώνει τη φύση του νου, τον γεμίζει με σάττβα και αλλάζει την νοητική ουσία από πάθος (ράτζας) σε αγνότητα (σάττβα). Ηρεμεί και δυναμώνει τον νου και τον κάνει ικανό για ενδοσκόπηση. Εξαλείφει κάθε είδους κακές (αρνητικές, εγωϊστικές) σκέψεις και κλίσεις. Τελικά οδηγεί στην άμεση θέαση του Θεού ή στην συνειδητοποίηση του Θεού.’
~ Σουάμι Σιβανάντα

Η επανάληψη του ονόματος του Θεού είτε νοερά, είτε τραγουδιστά εξαγνίζει τον νου και την καρδιά, διαλύει τις εγωϊκές τάσεις, τα αρνητικά συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις προσκολλήσεις, κάνει τον νου ήρεμο, αρμονικό, σταθερό, φωτεινό και μας οδηγεί τελικά στην συνειδητοποίηση του Θεού και στην φώτιση.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Αυτοκαθοδηγούμενο σεμινάριο της σειράς Premium Series

PS/ΣΕΜ01: Η Τέχνη του Διαλογισμού

Στόχος του Σεμιναρίου είναι να σας δώσει τις βασικές γνώσεις και πρακτικές οδηγίες που σχετίζονται με τον διαλογισμό, έτσι ώστε να έχετε ορθή και σαφή κατανόηση και προσανατολισμό και να μπορείτε και να μπορείτε να κάνετε συστηματικά διαλογισμό.

Περιεχόμενα Σεμιναρίου

Το σεμινάριο περιέχει:

  1. Μια σειρά από Βίντεο και Πότκαστ (37 σύνολο),
  2. Το Βιβλίο, “Η Τέχνη του Διαλογισμού” (E-book βιβλίο, 240 σελίδες)
  3. Ποστ με θέματα που συνδέονται με τον Διαλογισμό και την άσκηση.

Περισσότερες Πληροφορίες και Εγγραφή
στην σελίδα

Το Όνομα του Θεού και η Κάρμα Γιόγκα

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 
   
1.Ευχαριστίες – Αφιερώσεις  ……………………………………….3
2.Πρόλογος  …………………………………………………………………4
3.Η Επανάληψη του Ονόματος του Θεού και των Μάντρα  ……………………………………………………………………  7
4.Η Επανάληψη του Ονόματος του Θεού και η Κάρμα Γιόγκα ………………………………………………………………………  24
5.Το Καθετί Μπορεί να Γίνει Μεταμορφωτική Δράση …..34
6.Η Αυτοπαρατήρηση και η Εξάλειψη του Εγώ  ………..37
7.Η Εξάλειψη του Εγώ με την Προσευχή και το Όνομα του Θεού  …………………………………………………………………..  40
8.Μείνετε Σταθεροί στην Άσκησή σας  ..………………………55
9.Βιογραφία  ………….…………………………………………………….57

Πρόλογος

Τα βιβλία μου είναι προσανατολισμένα στην πρακτική άσκηση, αφού μόνο μέσω της άσκησης μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τον αληθινό μας Εαυτό (Συνειδητότητα, Πνεύμα, Είναι) και την ενότητα μας με τον Θεό. Το θεϊκό μας Είναι ή Εαυτός είναι ένα και το αυτό με τον Θεό και ως εκ τούτου γνωρίζοντας τον αληθινό μας Εαυτό γνωρίζουμε τον Θεό.

Η συνειδητοποίηση του αληθινού μας Εαυτού και η εδραίωση μας σε Αυτόν είναι ο σκοπός που γεννηθήκαμε σ’ ένα ανθρώπινο σώμα. Με την πλήρη διάλυση του εγώ και την ταύτιση μας με το θεϊκό μας Είναι ελευθερωνόμαστε από πόνο και δυστυχία και βιώνουμε την ελευθερία, πληρότητα, ειρήνη και ευδαιμονία του Θεού.

Το βιβλίο αυτό είναι επικεντρωμένο στην επανάληψη του ονόματος του Θεού, την ανιδιοτελή υπηρεσία αφιερωμένη στον Θεό (Κάρμα Γιόγκα) και στην εξάλειψη εγωϊκών τάσεων με το όνομα του Θεού και την προσευχή.

Αυτό που μας εμποδίζει να μεταμορφωθούμε εσωτερικά και να πετύχουμε την απελευθέρωση (αυτοπραγμάτωση, φώτιση) είναι το κατώτερο ρατζασοταμασικό εγώ. Το εγώ μας κρατά ταυτισμένους με το σώμα (θεωρούμε ως εαυτό μας το σώμα), τις νοητικές και συγκινησιακές τάσεις και συνήθειες, τις παρορμήσεις, τις επιθυμίες, τους προγραμματισμούς και δημιουργεί ένα πέπλο που μας εμποδίζει να συνειδητοποιήσουμε το αθάνατο, αμετάβλητο, άχρονο, άφθαρτο, πάντα ειρηνικό και ευδαίμων Θεϊκό μας Είναι.

Ως εκ τούτου κεντρικό στόχος της πνευματικότητας και της αυτογνωσίας είναι η εξάλειψη του πολλαπλού εγώ μέσω της συνεχούς συστηματικής άσκησης και του οργανωμένου σαττβικού τρόπου ζωής.

Στην εξάλειψη του εγώ αλλά και στην αφύπνιση στην αληθινή μας φύση έχουν κεντρική θέση η από στιγμή σε στιγμή εγρήγορση,  αυτεπίγνωση (επίγνωση του Εαυτού) και αυτοπαρατήρηση και οι πρακτικές του διαλογισμού, της αυτοέρευνας και της επανάληψης του ονόματος του Θεού (Τζάπα Νάμα). Η επανάληψη του ονόματος του Θεού θεωρείται ως η πιο ενδεδειγμένη και αποτελεσματική άσκηση για την πλειοψηφία των μαθητών. Η συνεχής επανάληψη του ονόματος του Θεού είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να παραμένουμε από στιγμή σε στιγμή σε εγρήγορση, να διατηρούμε τον νου συγκεντρωμένο στο θεϊκό μας Είναι μέσα μας (αυτεπίγνωση), να εξαγνίζουμε τον νου και την καρδιά και να εξαλείφουμε τις εγωϊκές τάσεις.

Εύχομαι οι γνώσεις που δίδονται στο βιβλίο να σας εμπνεύσουν και να σας βοηθήσουν να ζείτε συνειδητά και με επίγνωση του θεϊκού σας Εαυτού (Είναι, Συνειδητότητα) και να ελευθερωθείτε από τις εγωϊκές τάσεις, επιθυμίες προσκολλήσεις και αδυναμίες.

Εύχομαι όλες σας οι προσπάθειες να είναι ευοίωνες, να σας φέρουν  φως, ειρήνη, αγάπη και αρμονία στη ζωή σας και να πετύχετε την αφύπνιση και την απελευθέρωση.

~~~  ~~~  ~~~

Στηρίξτε τον Άτμαν και το Έργο του

Αν βρίσκετε ενδιαφέροντα ή σας βοηθούν τα

VideosPodcastsPosts

του Άτμαν, μπορείτε να στηρίξετε τον Άτμαν και το έργο του με μια μικρή προσφορά του ενός καφέ του μήνα:

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ