Βιογραφία

🌺 Ειρήνη, Αγάπη, Αρμονία

EspañolEnglish

Atman Nityananda

Συγγραφέας, δάσκαλος αυτογνωσίας, πνευματικότητας, της φιλοσφίας της Μη-δυαδικότητας (Αντβάϊτα), Γιόγκα και ψυχολογίας του τένις

Βιογραφία

Ο Άτμαν Νιτυανάντα γεννήθηκε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως καθηγητής φυσικής αγωγής για είκοσι δύο χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση της Ελλάδας (σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).

Από το 1992 και μέχρι τώρα έχει αφιερωθεί στην αυτογνωσία, την ψυχολογία και την πνευματικότητα. Ξεκίνησε συστηματικά τον πνευματικό δρόμο στην Παγκόσμια Γνωστική Κίνηση που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πορεία του για δέκα χρόνια, τον καθοριστικότερο όμως ρόλο στο πνευματικό του ταξίδι έπαιξε η σύνδεσή του με τον Χεϊρακάν Μπάμπατζι (Haidakhan Babaji), ένα μεγάλο φωτισμένο Ον γνωστό στην Δύση από το βιβλίο του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα ‘Η Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι’.

Ο Μπάμπατζι έμελλε να γίνει ο Γκουρού και αγαπημένος του Δάσκαλος, και μετά το πρώτο ταξίδι στο άσραμ του στους πρόποδες των Ιμαλαΐων της Ινδίας το 2002, ξεκίνησε μια περίoδος εντατικής συστηματικής άσκησης (Sadhana) με ετήσιες επισκέψεις στα άσραμ του Μπάμπατζι στην Ινδία και σε άλλους ιερούς τόπους, όπου η άσκηση γινόταν πιο βαθιά και πιο ουσιαστική.

Στο διάστημα αυτό μελέτησε και εξάσκησε συστηματικά διδασκαλίες μεγάλων δασκάλων, όπως του Όμρααμ Αϊβανχώφ, Σουάμι Σιβανάντα (περισσότερο όλων), Σανκαρατσάρια, Ράμανα Μαχάρσι, Νισαργκαντάττα και Αουρομπίντο και βιβλία όπως η Μπαγκαβάτ Γκίτα, η Ρίμπου Γκίτα και η Βιβεκατσουνταμανί.

Το 2008 κι ενώ στοχαζόταν στις διδασκαλίες του Δασκάλου Nisargadatta όπως αυτές είναι καταγραμμένες στο βιβλίο ‘Είμαι Εκείνο’ (‘I am That’) και ερευνούσε προσεκτικά τον εαυτό του, συνέβη απροσδόκητα η αφύπνιση, η οποία και άλλαξε τη ζωή του εσωτερικά αλλά και εξωτερικά.

Μετά από αυτό, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην πνευματική άσκηση εγκαταλείποντας τη δουλειά του ως καθηγητής ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την εσωτερική εργασία και προσωπική τελείωση.

Η πλούσια πνευματική εμπειρία του αλλά και η εκπαιδευτική του πορεία σε όλες τις κλίμακες της εκπαίδευσης, τον βοήθησαν να αναπτύξει μία μέθοδο άσκησης την οποία ονόμασε «Αντβάϊτα Άτμα Γιόγκα – Η διπλή προσέγγιση» (Advaita Atma Yogα– The double approach).

«Η διπλή προσέγγιση»είναι ένας πολύπλευρος τρόπος άσκησης για να επιτευχθεί η εσωτερική μεταμόρφωση και η Αυτοπραγμάτωση (Συνειδητότητα, Άτμαν).Είναι μια μέθοδος βασισμένη στις διδασκαλίες της Αντβάϊτα Βεδάντα, του Χεϊρακάν Μπάμπατζι, του Σουάμι Σιβανάντα, την Γνωστική διδασκαλία αλλά  και άλλων  δασκάλων, και στις κύριες μορφές Γιόγκα (Μπάκτι, Γκιάνα, Ράτζα και Κάρμα Γιόγκα) και την Αγιουρβέδα.

Στην μέθοδο περιλαμβάνονται παραδοσιακές πρακτικές και μέθοδοι, πρακτικές που προήλθαν από την πολύχρονη άσκηση και εμπειρία του, καθώς επίσης και πρακτικές από μοντέρνους δασκάλους της αυτογνωσίας και της αυτοθεραπείας.

Ονόμασε τη μέθοδο αυτή «Η διπλή προσέγγιση», διότι στρέφεται ταυτόχρονα προς δύο κατευθύνσεις: την διερεύνηση, ανάπτυξη και μεταμόρφωση του κατώτερου μας εαυτού και την έρευνα, αναγνώριση και σύνδεση με τον ανώτερο ή αληθινό μας Εαυτό (Συνειδητότητα, Άτμαν).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Advaita Atma Yoga μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου:Αντβάϊτα Άτμα Γιόγκα – Η διπλή προσέγγιση.

Ίδρυσε επίσης την Πνευματική Ακαδημία Αντβάϊτα Άτμα Γιόγκα Ακαδημία σκοπός της οποίας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανεβάσουν το επίπεδο συνείδησή τους, να αποκτήσουν επίγνωση της θεϊκής τους ουσίας, να μεταμορφώσουν το νου και την καρδιά τους και να γίνουν όντα αρμονίας, ειρήνης, φωτός και αγάπης.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ακαδημία

Από το 2012 ζει στην Ισπανία (Βαρκελώνη) όπου και παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια αυτογνωσίας, Γιόγκα και διαλογισμού (και on-line) καθώς και συμβουλευτική και εκπαίδευση για πνευματική και ψυχολογική ανάπτυξη.

Προσφέρει επίσης coaching και καθοδήγηση για την επανάκτηση και την διατήρηση της καλής υγείας, με φυσικές θεραπείες, ακολουθώντας κυρίως τις αρχές της Αγιουρβέδα και συμβουλευτική για έλεγχο του στρες και διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων.

Συνεδρίες – Coaching

Χάρη στις γνώσεις και την εμπειρία μου στη διδακτική μεθοδολογία, στις φυσικές θεραπείες και στην πνευματικότητα, προσφέρω συνεδρίες και coaching για πνευματικές πρακτικές, εσωτερική μεταμόρφωση, προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, διαχείριση του στρες και του άγχους, συναισθηματική διαχείριση και ευεξία.

Προσφερόμενες συνεδρίες

Βιβλία – Books

Έχω γράψει τρία βιβλία στα ελληνικά: “Η τέχνη του να ζεις συνειδητά από στιγμή σε στιγμή”, ”Το Όνομα του Θεού και η Κάρμα Γιόγκα” και “Η Αυτεπίγνωση και επανάληψη του Μάντρα”). Έχω μεταφράσει μερικά πνευματικά βιβλία στην ελληνική γλώσσα. Δύο από αυτά έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα (“Οι διδασκαλίες του Μπαμπάτζι”,. “Η Άρτι του Μπαμπάτζι”).

Τα Βιβλία του Άτμαν Νιτυανάντα

Διαλέξεις και Ζωντανές ομιλίες στο διαδίκτυο

Για δύο χρόνια είχα μια τηλεοπτική εκπομπή για την πνευματικότητα και την αυτογνωσία στην Αθήνα. Καθοδηγούσα μικρές ομάδες στις οποίες παραυσίαζα διάφορες πνευματικές πρακτικές. Έδωσα επίσης διαλέξεις για την πνευματικότητα, την αυτογνωσία και την γιόγκα.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζω θέματα για την πνευματικότητα, την αυτογνωσία, την φιλοσοφία της Μη-δυαδικότητας και την γιόγκα μέσω των καναλιών μου στο διαδίκτυο.

Τα κανάλια μου στο διαδίκτυο

Podbean Podcast Channel

YouTube channels

https://www.youtube.com/@atmannityananda-autognosia/playlists
https://www.youtube.com/@atmannityananda-podcasts/playlists
https://www.youtube.com/@atmannityananda-academy/playlists
https://www.youtube.com/@atmannityananda-babaji/featured

Δραστηριότητες & Προγράμματα

Μπορείτε να βρείτε όλες τις υπηρεσίες και δρατηριότητες που προσφέρει ο Άτμαν Νιτυανάντα και η Ακαδημία στις παρακάτω σελίδες.

Συνεδρίες ΠρογράμματαΗμερολόγιο

Θεραπείες

Είμαι δάσκαλος Ρέικι, θεραπευτής ανθοϊαμάτων του Bach, θεραπευτής πράνα και γεωπαθολόγος. Έχω σπουδάσει το σεμινάριο Αγιουρβεδικής Ιατρικής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Βεδικών Σπουδών του David Frawley ‘AYURVEDIC HEALING COURSE’. Η Αγιουρβέδα είναι η παραδοσιακή φυσική ιατρική της Ινδίας.

Οι ιστοσελίες μου

Εδώ και 15 περίπου χρόνια αρθρογραφώ στις διάφορες ιστοσελίδες μου στα ελληνικά,αγγλικά και ισπανικά. Έχω γράψει επάνω από 500 άρθρα στις τρεις παραπάνω γλώσσες και δυο βιβλία στα Ελληνικά τα οποία ετοιμάζω να εκδώσω στα αγγλικά και στα ισπανικά.

Διατηρώ τις παρακάτω ιστοσελίδες

atmannityananda.org/  (Gr-Es-En)
Ελληνικό μπλόκ
Αγγλικό μπλόκ
Ισπανικό μπλόκ
Αγιουρβέδα- Ayurveda
Χεϊρακάν Μπάμπατζι

FacebookTwitterInstagram

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ


Our Activities

Προγράμματα – Ακαδημία – Ημερολόγιο